Bayreuther Festspiele 2019

I 2019 års festspel har en ny Tannhäuser  premiär den 25 juli i regi av Tobias Kratzer  och scenografi av Rainer Sellmaier. Dirigent är Valerij Gergiev som därmed kommer dirigera i Bayreuth för första gången.

Övriga föreställningar är Lohengrin, Parsifal, Mästersångarna från Nürnberg, Tristan och Isolde.

Biljetter till medlemmar i Svenska Wagner-Sällskapet

Genom att Svenska Wagner-Sällskapet är medlem i den internationella organisationen Richard Wagner Verband International e.V. har vi möjlighet att erbjuda medlemmar biljetter till Bayreuther Festspiele genom lottdragning.

Resa och hotell

Samtliga resenärer bokar själv resa och hotell för sin vistelse. Det finns flera alternativ med flyg och tåg eller buss/bil. Ett alternativ är flyg till Frankfurt eller Berlin och tåg till Bayreuth med byte i Nürnberg. Tågbiljett kan köpas på flygplatsen i Frankfurt.  Det är också möjligt att köpa e-biljett via Deutsche Bahn

Man måste komma till Bayreuth dagen innan eftersom föreställningarna börjar kl. 16.00.

Det finns flera hotell i olika prisklasser. Närmare upplysningar via

Turistbyrån i Bayreuth, Opernstraße 22  http://www.bayreuth.de

Museer

Richard Wagners bostad – Wahnfried – är restaurerad och ett nytt museum har byggts. Därutöver har man restaurerat Siegfried Wagners hem. I museet ordnas ibland konserter kvällstid. I området ligger Richard och Cosima begravda samt hunden Russ. Richard-Wagner-Strasse 48. http://www.wagnermuseum.de/.

I anslutning till museet finns också Franz Liszt Museum, Wahnfriedstraße 9.

Markgräfliches Opernhaus i Bayreuth. UNESCOs världsarv öppnade åter i april 2018 efter fem år av renovering. Opernstraße 14 http://www.bayreuth-wilhelmine.de/