Bayreuther Festspiele 2018

Ansök om biljetter till 2018 års feststpel senast den 16 oktober 2017.

Medlemmar uppmanas ange att man är medlem i ett Sällskap då man ansöker om biljetter för 2018 års föreställningar. Vi återkommer med mer information så snart formellt beslut fattats.

Biljetter till Bayreuth kan beställas per post eller online. Viktig nyhet för i år är att man ska ange på blanketten att man är medlem i ett Wagner-Sällskap: Schwedische Wagner-Verband. Vi har inte några medlemsnummer.

Per post: Senast den 16 oktober 2017 ska beställningen vara dem tillhanda.

Onlinebeställningar ska ha registrerats senast den 31 oktober 2017.

Om man inte har någon önskan om biljetter för år 2018 kan man kryssa för detta och därmed få ett ”vänte-år” för kommande beställningar.   http://ticket.btfs.de och https://www.bayreuther-festspiele.de/

Ansökan om biljett kan göras online (mot en avgift på EUR 6.- om biljett erhålles) eller skriftligt på blankett ”Bestellschein” som beställs från Bayreuther Festspiele. På grund av den stora efterfrågan får man räkna med att få stå i kö under flera år.

Numera kan man också en speciell dag söka biljetter till årets föreställningar via Bayreuther Festspiele hemsida.

Sällskapet har de senaste åren lyckats få ett antal biljetter till festspelen som lottas ut bland medlemmarna. De medlemmar som på så sätt vinner biljetter betalar dessa själva samt resa och uppehälle.

I 2018 års festspel har en ny Lohengrin  premiär den 25 juli i regi av Yuval Sahron och scenografi av Neo Rauch och Rosa Loy. Dirigent är festivalens musikchef Christian Thielemann. I och med denna föreställning har han lett samtliga av de verk som visas i Bayreuth.

Övriga föreställningar är Den flygande holländaren, Mästersångarna från Nürnberg och Tristan och Isolde.

Frank Castorfs Nibelungens Ring spelades för sista gången sommaren 2017. Tre förställningar av Valkyrian visas år 2018 med Placido Domingo som dirigent.